Brannvern for barnehager og skoler

Landets barnehager og skoler tar vare på barna våre slik at vi som foreldre kan bidra til samfunnet gjennom jobben. Det krever et visst mot å ha ansvaret for barn i ulike alder, og særlig når det gjelder brannvern. Brannportal sikrer tilstrekkelig opplæring for dine ansatte i din barnehage. Dermed kan du være sikker på at barna du har ansvaret for er i gode og trygge hender.

brannvern for barnehage og skole

Bruker du alt for mye tid og resurser på å gå igjennom rutiner for brannvern til ansatte og vikarer?

Brannportal skreddersyr nettkurs som forbedrer brannvernrutinene i barnehager, skoler og andre arbeidsplasser. Gjennom Brannportal får du et nettkurs som tar for seg de unike problemstillingene som kan oppstå ved et brannforløp på arbeidsplassen din.

Med Brannportal sparer du tid og ressurser på brannvernopplæringen. La oss lære opp dine ansatte med engasjerende videoinnhold og spørsmål som kontrollerer at brukeren har lært det han eller hun skal lære når det kommer til brannvern for barnehage eller skole.

Hva er brannportal?

Vi i Brannportal vil forbedre brannvernrutiner rundt om på norske arbeidsplasser, dette gjeller også skoler og barnehager Vi ønsker at alle ansatte og vikarer skal få god nok informasjon om brannvern på sin arbeidsplass slik at de er i stand til å takle krevende situasjoner som måtte oppstå. 

Brannvern nettkurs

Forskrift om om brannforebyggende tiltak og tilsyn § 3 - 3

I ethvert særskilt brannobjekt skal alle ansatte og ledere ha brannvernopplæring og gjennomføre regelmessige brannøvelser som står i forhold til risikoen i objektet. Nyansatte og vikarer skal ha tilstrekkelig informasjon om opptreden i en brannsituasjon før de setter i arbeid.

Få et innblikk i nettkurset for brannvern

Ønsker du å se hvordan et nettkurs i brannvern for barnehage eller skole fungerer i praksis? Vi tar gjerne en uforpliktende gjennomgang sammen med deg over Microsoft Teams eller et fysisk møte om du heller foretrekker det.

Se demokurset

Nettkurs bygget for deg

Kurset er konstruert med instruksjonsvideoer som gjennomgår aktuelle temaer og krav som ansatte skal kunne. For hver leksjon følger spørsmål som tester deltagernes kunnskap.

Det unike med vårt nettkurs er at vi skreddersyr opplæringen til akkurat din arbeidsplass. Gjennom videoinnhold og animasjoner sikrer vi en digital, med samtidig ekte og virkelighetsnær opplæring for alle barnehageansatte.

Alle leksjonene kan redigeres og oppdateres etter behov, og du som arbeidsgiver har full kontroll over kursdeltagere og kurset i seg selv.

Kurset er i hovedsak bygget opp med tre moduler, men dette kan endres etter behov.

 • Modul 1

Spesifikt for din arbeidsplass. Inneholder alt det dine ansatte har krav på å lære av rutiner og forebygging av brann.

 • Modul 2

Gir en grunnleggende forklaring av brannrøyk, branntrekanten og riktig bruk av brannslokningsutstyr.

 • Modul 3

Gir en forståelse om sprinkleranlegg, risikoklasser av bygg og hvordan bygg kan oppføre sed ved en brann.

Hva lærer man?

 • Riktig bruk av slokkeutstyr
 • Forståelse av brannrøyk og hvor skadelig den er
 • Gjennomgang av branntrekanten
 • Hva er overtenning
 • Hva er risikoklasser
 • Brannsikkerhet i bygninger
 • Hvordan et bygg kan forhindre spredning av brann
 • Hvordan sprinkleranlegg fungerer
 • Brannforebyggende rutiner på din arbeidsplass
 • Evakuering
 • Hvordan man bruker branntavla
 • Slokkeutstyr på din arbeidsplass
 • Unike problemstillinger på din arbeidsplass 

Siden vårt nettkurs er skreddersydd er det fullt mulig å legge til temaer som ikke er listet opp her.

For barnehageansatte og lærere

Vi lager ikke nettkurs kun til barnehager og skoler, men i sammen med sykehjem og andre institusjoner er også disse stedene viktig at de ansatte kan rutinene ved en eventuell brann.

Som ansatt i barnehage eller skole har du ansvar for små barn som kan være vanskelig å holde styr på. Når brannalarmen går er det derfor viktig å kunne rutinene slik at eventuell slokking og evakuering går så raskt som mulig og barna kommer seg trygt ut.

Vårt nettkurs er bygget opp på en slik måte at kursdeltagerne skal få en god forståelse for hvordan de skal handle under en brannforløp, samt bli kontrollert ved bruk av spørsmål.

Vil du vite mer om hvordan Brannportal kan hjelpe forbedre brannvernrutinene på din arbeidsplass?

Hvorfor burde du velge Brannportal?

Vi lever i en digital verden hvor mer av dette vil være fremtiden. Den skreddersydde innholdsproduksjonen forenkler hele opplæringsprosessen og ikke minst opplevelsen til de ansatte. De får den oppfølgingen de trenger på enklest mulig måte og du som arbeidsgiver vil føle deg tryggere på at de ansatte kan brannvernrutinene og ikke minst sparer du dyrebar tid på opplæringen.