Hva er brannportal?

Brannportal er et fullverdig nettbasert opplæringsplattform for brannvern rettet mot bedrifter, hoteller, sykehjem og andre institusjoner. Vår brannvernopplæring gir deg et skreddersydd nettkurs som tar for seg de unike problemstillingene på din arbeidsplass. Laget av profesjonelle brannmenn og fagpersonell som gir alle dine ansatte en god forståelse av slokkeutstyr, bygningfysikk, brannforebyggende rutiner og mye mer.

Brannvern nettkurs
nettkurs brannvern

Hvordan vårt nettkurs i brannvern er bygget opp

Det unike kurset vil bli bygget opp på en slik måte at den dekker alt det ansatte har krav om å lære av brannvern. Det kommer an på hvilken type arbeidsplass det er og hvilke krav stilles til de ansatte i forhold brannsikkerhet. Derfor bygger vi kursene slik at hvert nettkurs er unike og tilpasset arbeidsplassen.

Instruksjonsvideoer vil bli filmet på din arbeidsplass slik at det skal være lett gjenkjennelig for kursdeltagerne. I etterkant vil nettkurset bli satt sammen og delt opp i ulike temaer eller leksjoner som dekker det de ansatte må kunne av brannvern. 

Normalt vil kurset bli delt opp i tre moduler:

 • En modul dekker den unike arbeidsplassen og rutinene de ansatte må ha kjennskap til
 • En modul som gir en forståelse av slokkeapparat, brannrøyk, brannvesenets kapasiteter osv. 
 • En modul forklarer bygningsfysikk og hvordan en bygning kan påvirkes under en brann

Det vil selvfølgelig være mulig å legge til flere moduler basert på ønsker du måtte ha, eller spesielle krav din arbeidsplass har i forhold til brannvern. Les mer om nettkurs brannvern.

Lyst til å se hvordan kurset fungerer?

Skriv inn e-posten din under så sender vi deg en link til vårt demokurs. Da vil du få se hvordan kurset fungerer i praksis.

Nettkurs i brannvern laget av profesjonelle

Vår brannvernopplæring på nett er laget av profesjonelle fagpersoner som virkelig kan brannsikkerhet.

Brannmenn gir deg forklaring på hvordan du bruker slokkeutstyr på korrekt måte, gir deg informasjon om brannrøyk og mye mer.

Modulen som handler om bygningsfysikk og hvordan en brann sprer seg i en bygning er forklart på en enkel måte av arkitekt- og prosjekteringsbedriften Norconsult.

Dette lærer du

 • Riktig bruk av slokkeutstyr
 • Forståelse av brannrøyk og hvor skadelig den er
 • Gjennomgang av branntrekanten
 • Hva er overtenning
 • Hva er risikoklasser
 • Brannsikkerhet i bygninger
 • Hvordan et bygg kan forhindre spredning av brann
 • Hvordan sprinkleranlegg fungerer
 • Brannforebyggende rutiner på din arbeidsplass
 • Evakuering
 • Hvordan man bruker branntavla
 • Slokkeutstyr på din arbeidsplass
 • Unike problemstillinger på din arbeidsplass 

Siden vårt nettkurs er skreddersydd er det fullt mulig å legge til temaer som ikke er listet opp her.

Kursdeltager

Kurset vil være tilgjengelig til en hver tid gjennom hele året slik at ansatte kan ta det på hvilket som hest tidspunkt. Nye ansatte kan også enkelt legges til i kurset. Etter at deltageren er registrert på siden og lagt til i kurset så kan han eller hun begynne med en gang.

Oversikt over nettkurset for kursdeltagere

Kursansvarlig

Fra hver institusjon kan det være en ansvarlig for kurset. Denne personen vil ha mulighet til å legge til eller fjerne kursdeltagere når som helst. Kursansvarlig vil også ha full oversikt over fremdriften og poengsum til enhver deltagere, samt tilbakestille en eller alle kursdeltagere hvis kurset for eksempel skal tas flere ganger i året. 

Den ansvarlige trenger heller ikke manuelt sjekke hvem som har bestått kurset. Det kan sendes en automatisk e-post hver gang en deltager har fullført brannvernopplæringen slik at man enkelt og greit kan følge med.

Oversikten man får over spørsmålene og svarene er stor. Man får tilgang til å se hvert enkelt svar på hvilket som helst spørsmål til kursdeltagerne. Dette kan avdekke områder som kanskje er vanskelig for de ansatte.

Nettkurs oversikt for kursansvarlig

Vil du vite hvor mye nettkurset vil koste?

Fyll inn skjema under så sender vi deg fullstendig pris på et skreddersydd nettkurs for din arbeidsplass.

Kom i kontakt med oss