Historien om Brannportal

  • Den spede begynnelse

  • Vi har jo funnet på noe nytt!

  • BRannportal blir eget aksjeselskap

  • Utvidelse og lokal støtte

  • Ordentlig skreddersøm

Den spede begynnelse

Heliks AS fikk høsten 2018 forespørsel fra Verjåtunet; Os kommunes alders-og sykehjem om å lage en video som beskriver prosedyren som skal følges dersom en situasjon som krever redning av beboere skulle inntreffe. Virksomhetsleder Vigdis Øvergård ønsket å lage et system som gjorde hverdagen enklere for ledelsen, men også gjorde brannvernopplæringen bedre for de ansatte. Rutinene og videoen som beskriver disse ble veldig godt mottatt - både av Verjåtunet, men også av branninspektør. Det er ingen tvil om at mye av æren for ideen og konseptet Brannportal hører hjemme hos Vigdis. Uten henne hadde vi aldri begynt.

I tillegg til selve instruksjonsvideoen lagde Heliks en quiz om innholdet i videoen som alle ansatte med ansvar for redning må svare på. Svarene viser om personen har forstått innholdet eller ikke. Dette lagres slik at arbeidsgiver har dokumentasjon på hvem som har gjennomført opplæring innen brann/redning og hvorvidt disse har forstått innholdet.

Quizen ble på den tiden utarbeidet Google Forms. Man kunne skreddersydd dette, men Google Forms leverer all relevant informasjon i et format som alle systemer kommuniserer godt med og egnet seg godt for dette pilotprosjektet. Men det var ikke bare selve kontroll av læring-systemet vi tenkte kunne utbedres, vi hadde mange idéer.

Brannportal med Vigdis

Utviklet med støtte fra