2. juni 2023

Vi har oppdatert kursinnholdet

Fra januar og til nå har vi arbeidet med å oppdatere en del av det generelle kursinnholdet som er med på de fleste kurs om brannvern. En del av innholdet og teamene har vært med oss helt fra begynnelsen i 2019, og vi følte det var på tide å oppdatere. Både det visuelle utrykket, pedagogikken og noe av innholdet har vært moden for enn oppdatering.

Slokkeapparat pulver

Arbeidet begynte på våre kontorer, med en møysommelig gjennomgang av det eksisterende materiellet. Deretter begynte vi å se på hva vi egentlig skulle fortelle, hva er kjernen i det vi skal fortelle? Hva er det kritisk at våre kunder forstår og husker?

Med disse spørsmålene friskt i minnet begynte vi å bryte ned brannfaget i det som var kritisk for en arbeidstaker. Så måtte vi finne ut hvordan dette best skulle presenteres for at det faktisk skulle forstås og huskes til den dagen man trenger det. Prosessen ble ledet av daglig leder i Brannportal, René Lisund. Han hadde med seg godt støtte fra regissøren Andreas, røykdykker Eirik, innholdsprodusent Owen og animatør og grafisk designer Oline. De fire sistnevnte jobber alle i Heliks AS.

Innspilling av nye kurs

En flott februardag var vi klare for å begynne og produsere det nye materialet. Mye av innholdet ble produsert på Rørosregionen Brann & Redningstjenestes øvelsesfelt. I tillegg til René og Heliks AS hadde vi med oss kompetente brannmenn og utrykningsledere fra Os Brannvesen og befal fra Rørosregionen Brann & Redningstjeneste. Mesteparten av det du ser som inneholder flammer, slukkemidler og røyk er filmet her.

Brannmann med kamera

I tillegg til de praktiske demonstrasjonene filmet vi en del teoretiske gjennomganger. Dette gjorde vi på den lokale brannstasjonen i Os Kommune.

Dessuten er akustikken på brannstasjonen vist seg å være forbausende god.

Et godt eksempel på dette er videoen om branntrekanten. Dette er en video som vi føler er kritisk for folk forståelse fra brannvern. Hva skal til for at en brann skal kunne oppstå og fortsette? Dette henger naturlig nok tett sammen med hvordan både slukkemidler virker og hvordan både profesjonelle brannvesen og du som enkeltperson burde gå frem for å slukke en brann.

Den gamle videoen så slik ut:

Forholdsvis enkle animasjoner, men tydelig budskap. Det vi hovedsak etter hvert ønsket oss rent faglig var en sterkere kobling mot slukkemidler for at det skulle være lettere å henge kunnskapen mot noe praktisk.

Dette var resultatet:


Flere saker

Ønsker du tilbud på brannvernkurs for din arbeidsplass?

Registrer deg så tar vi kontakt for å kartlegge dine behov.

nettkurs brannvern